22/10/13

Δεν μπορώ άλλο Θανάση, το ΤΕΕ ειν' άλλη φάση

Στις 24 Νοέμβρη οι μηχανικοί ανά την επικράτεια καλούνται να ψηφίσουν… Σε σχέση με τις εθνικές εκλογές ή τις ευρωεκλογές που είναι απολύτως ξενέρωτες, τούτες τις εκλογές των μηχανικών τις γουστάρω αφάνταστα…

Μοιάζουν πολύ μα πολύ με τις εκλογές για την πενθήμερη στο λύκειο, μόνο που …είναι για ενήλικες! Κι εξηγούμαι: Όποιος δεν ήταν από το δικό μας λύκειο και ήταν με τους άλλους, ψήφιζε αλλού και είχε άλλα ενδιαφέροντα… Χωριζόμασταν ...εμείς κι αυτοί! Εμείς κι οι άλλοι! Αυτά εντός σχολείου γιατί απ’ έξω και καφέ πίναμε, και μπάσκετ παίζαμε… Έτσι και ‘δω… Πας μη μηχανικός δεν έχει θέση στις εκλογές του ΤΕΕ…


Μαζευόμαστε που και που, μια στο Πολυτεχνείο, μια στο ΣΕΦ, τώρα στο ΟΑΚΑ… αλλάζουμε θέσεις έτσι, για το ξεκάρφωμα! Γεμίζουμε τον τόπο με αφίσες, στήνουμε τραπεζάκια και πρόχειρες τέντες και πετάμε παντού ψηφοδέλτια! Ενίοτε υπάρχει και μουσική υπόκρουση ως απαιτούμενη εκλογική βαβούρα.

Είναι ένα ωραίο κυριακάτικο event μια φορά στα τρία-τέσσερα χρόνια, είτε αποφασίσεις να πας να ψηφίσεις πρωί να ξεμπερδεύεις, είτε μετά το μεσημεριανό φαγητό. Αμ, δεν ξεμπερδεύεις έτσι εύκολα. Ενώ η διαδικασία –μαζί με το παρκάρισμα- παίρνει κάπου 15 λεπτά, ξαναμπαίνεις στο αυτοκίνητο μετά από κανένα δίωρο και αναρωτιέσαι πόση ώρα έκατσες στα πηγαδάκια!

Εννοείται ότι τριγυρνάς στα πηγαδάκια όλων των παρατάξεων αφού έχεις φίλους εδώ κι εκεί… Και θα περάσουν όλοι από εκεί, συμφοιτητές, φίλοι από το στρατό, κουμπάροι, συνεργάτες και συνάδελφοι από τα παλιά γραφεία που δούλευες, υπάλληλοι από τις πολεοδομίες, άντε και λίγο οικοδομή. Αυτοί οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά έρχονται... επειδή, ε, κάτι παραπάνω ξέρουν!

Είπα φέτος να βάλω και υποψηφιότητα! Έτσι θα κάτσω από το πρωί μέχρι το βαθύ απόγευμα… Θα είμαι μαζί με τους άλλους της ΕΛΕΜ. Βαθύς Νοέμβρης θα ‘ναι, θα ‘χει και τσιπουράκι για κέρασμα! Για κοπιάστε!

--

Υ.Γ.: Δοκίμασα να γράψω ένα κείμενο εν είδη προεκλογικής εξαγγελίας και συνέλαβα τον εαυτό μου να γράφει και να μιλάει την ξύλινη γλώσσα των πολιτικάντηδων... Όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαι τέτοιος τύπος! Συνεπώς σκέψεις, ανησυχίες και δρώμενα συζητιούνται –για τον επόμενο μήνα- εκ του σύνεγγυς!